Orkide; Asaletin Ve Zarafetin Sembolü

Orkide; Asaletin Ve Zarafetin Sembolü

Binlerce çeşidi bulunan orkideler dünyanın en değerli çiçekleri arasında yer alır. Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan bir fosil orkide bu değerli çiçeğin dinozorlar döneminde de var olduğunu bizlere gösterdi. Yani karşımızda geçmişi 85 milyon yıl öncesine dayanan mucize bir çiçek bulunuyor.


Orkidenin ana vatanı Güney Amerika’dır. Mitolojide de kendine yer edinen orkide, bir satir ile su perisinin oğlu olan yarı tanrının adıdır. Efsaneye göre Dionysos Şöleni esnasında öldürülen bu yarı tanrı yeniden doğarak dünyaya orkide olarak geri döner.
Güzelliği ve asaleti ile en çok sevilen çiçekler arasında ilk sırada olan orkidelerin bakımı da en az kendisi kadar narindir, özen ister. Doğru bakım ile ömrünü uzatacağınız orkidelerinizi harcayacağınız ekstra zaman ve emek ile çoğaltabilirsiniz bile.


Orkide Bakımı
Her çiçekte olduğu gibi orkide bakımında da en önemli noktalardan biri çiçeğinizi yetiştireceğiniz yerdir. Orkidenin duracağı yerin aydınlık bir alan olması gerekmektedir. Yalnız güneşi direkt olarak almadıklarından da emin olmalısınız. Bu nedenle pencere önü yerine pencere kenarları veya kalın perde arkaları tercih edilebilir.


Bir diğer önemli nokta ise ortam ısısıdır. Özellikle tomurcuklanma döneminde orkidelerin bulunduğu alanın ısısının gündüz 23 gece 18 derece olması önerilir. Klima ve kalorifer gibi ısı kaynaklarından da orkidelerinizi uzak tutmanız gerekmektedir.


Orkidenizin saksısının çok büyük olmaması makbuldür. 10-12 cmlik saksılar idealdir. Aynı zamanda toprak da orkideniz için hayati önem taşır. Bildiğimiz toprak yerine özel hazırlanmış orkide toprağı tercih edilmelidir. Bu özel topraklar içlerinde odun kömürü kırıntısı, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu ve ağaç kabuğu gibi orkidenize ihtiyaç duyduğu mineralleri veren malzemeler içermektedir.
Son olarak orkide bakımının vazgeçilmez aşaması, sulama… Orkideler köklerinin gerekenden fazla nemli olmasını sevmezler dolayısıyla her gün sulama yapmak önerilmez. Yaz aylarında haftada 2-3 kez, kış aylarında ise haftada 1-2 kez sulama yapmak yeterli olacaktır. Dilerseniz orkidenizi derin ve su dolu bir kapta bekletebileceğiniz gibi duş aldırma tekniği ile de sulayabilir, yapraklarına ise ekstra olarak su püskürtebilirsiniz. Sulamadan sonra fazla suyun akıp gittiğinden ve saksının dibinde birikmediğinden emin olmalısınız.


En Popüler Orkide Çeşitleri
-       Beyaz Orkide
-       Mavi Orkide
-       Vanda Orkide
-       Ari Orkide
-       Beyaz Tüy Orkide
-       Budala Pamuk Orkide
-       Egzotik Orkide
-       Güneş Orkide
-       Hawaii Orkide
-       Hayalet Orkide
-       Hercai Menekşe Orkide
-       Hibrid Yeşili Orkide
-       Kimono Orkide
-       Kurbağa Drakula Orkide
-       Kılıç Orkide
-       Mavi Renkli Kelebek Orkide
-       Mor Renkli Sakallı Orkide
-       Pembe Orkide
-       Saba Kraliçe Orkide


Gazebo Flowers & Events’in vitrininden asla eksik olmayan orkideler doğum günü, evlilik yıldönümü, yeni iş başlangıcı kutlamaları ve isteme çiçeklerine kadar her alanda ve bukette kullanılabileceği gibi başlı başına da göz alıcıdır. Çiçek tasarımcılarımız sizlere özel orkide aranjmanları hazırlamaktan memnuniyet duyacaktır.